Boka ditt hotell med Travelpartner

Sök din resa här

Bo billigt och bra med Scandic Hotels


1963 öppnades det första hotelet i Närke och då som ett motorhotell och hette då Esso Motor Hotel. Konceptet med motorhotell var en populär boendeform i USA och Scandic tog efter och härmade detta koncept. Billigt boende i kombination med att du reser med bilen blev snabbt en succé. Expansionen gick fort och kedjan växte i snabb takt. Norge och Danmark fick sina första hotell 1972. Ratos i samarbete med ett svenskt konsortium tog 1983 över ägarskapet och namnet ändrades till Scandic Hotels.
 
I mitten av 80-talet öppnades det första hotellet utanför Norden i staden Koblenz i Tyskland och i slutet av 90-talet hade Scandic totalt 101 hotell. Scandic har även växt genom förvärv av hotellkedjor såsom Reso Hotels, Danska Monarc, Finska Arctia vilket skedde mot slutet av 90-talet. År 2000 var man i köptagen igen och förvärvade den Svenska hotellkedjan Provobis och totalt antal hotell hade nu växt till. År 2001 blev Scandic uppköpta av Hilton och avnoterades således på Stockholmsbörsen. Scandic ägs numera av det svenska riskkapitalbolaget EQT. Köpesumman blev 833 miljoner och köpet ägde rum år 2007.
 
Scandic samarbetare även med ledande flygbolag. När man bor på något av alla prisvärda, billiga och lyxiga som Scandic kan erbjuda erhåller man bonuspoäng på flygbolagen SAS och Finnair.
 
Scandic har en mängd olika produkter för dig som kund. Nedan följer ett par exempel på vad Scandic kan erbjuda sina kunder.
 
Hilton HHonors
Ett mycket bra och populärt lojalitetsprogram som Hilton tagit fram som Scandic är en del av
 
GetAway by Scandic
Produkter som är specialanpassade för privatresenären
 
MEETING
Är du ansvarig för att arrangera företagets konferens eller Event är det Scandic Meeting produkten för dig. Vi gör det enkelt för dig att planera konferensen och skräddarsyr färdiga paket för dig och ditt företag. Bokas med fördel på Travelpartner. På alla Scandic hotell erbjuder vi gratis Internet uppkoppling.
 
Sigge – Barnens vän på Scandic
Igelkotten Sigge är barnens bästa kompis och han finns på alla våra hotell. I lekrummet eller i frukostmatsalen kan han dyka upp och kanske serverar han dig nygräddade pannkakor.
Den ledande hotellkedjan i Norden stavas Scandic. Med totalt 129 hotell i nio europeiska städer. Scandic erbjuder bra och billigt boende till alla, privatresenärer och affärsresenärer. Scandics ägs av ett riskkapitalbolag som heter EQT och ahr sin bas i Sverige.
Header
Subject
Body
Footer