Billiga flyg till Istanbul

Istanbul

Hitta din resguide på Travelpartner. Vi har resor över hela världen så välkommen in och boka din resa billigt på Travelpartner. På Travelpartner hittar du lågprisflyg till Istanbul.
 
Det händer varje gång. De första minuterna i staden som rymmer mellan tolv och arton miljoner (beräkningarna skiljer sig åt) invånare sprider sig ett förväntansfullt surr i kroppen. Hjärnan försöker febrilt att sortera alla intryck.Få ställen är så fyllda av upplevelser och pendlar så snabbt mellan rasande utveckling och långsam traditionalism, som Istanbul. Här lever de medvetna, välutbildade turkarna, här finns konst- och kulturlivet. Här shoppar de nyrika i glittriga köpcentrum och affärsmännen gör upp om mångmiljonaffärer på trendiga lunchställen. De många fattiga stadsinvånarna med ursprung i de östra delarna av landet minner om en annan sida — historien av förtryck och politisk repression i landet. Klyftorna är bränsle till den identitetsdiskussion som Istanbul ständigt befinner sig i, inte minst sedan Turkiets EU -förhandlingar inleddes förra året. Med halva staden i Europa och andra halvan i Asien är Istanbul en av de kulturellt mest intressanta platserna i världen. Det är också den enda staden som har varit huvudstad för såväl kristna som islamska imperier.
Istanbul är så västerländskt och samtidigt så orientaliskt. Å ena sidan ett muslimskt New York, tolerant och hippt, å andra sidan en plats för mångtusenårig historia och konservatism. Och så allt däremellan — miljoner som dricker te, smuttar raki, lyssnar på pop, sjunger arabesk, köper baklava, äter sushi, går till moskén, tittar på fotboll, gör ett bankärende, ber eller bokar tid på närmaste skönhetssalong.
Den som åker hit för att bara insupa ett exotiskt Orienten kommer i värsta fall att bli besviken, men mer troligt positivt överraskad. Bland magdans, fezer och flygande mattor, väntar även spännande erfarenheter av ett modernt muslimskt samhälle. Det sägs att öst är öst och väst är väst, aldrig mötas de två. Men det gör de i Istanbul.
 

Billiga flyg till Istanbul

Resor från Till Pris     Avresa Hemresa
Stockholm Istanbul 3 218 SEK     16 feb. 20 feb.
Stockholm Istanbul 3 287 SEK     10 feb. 18 feb.
Stockholm Istanbul 3 548 SEK     23 jan. 29 jan.
Stockholm Istanbul 4 045 SEK     14 feb. 20 feb.
Stockholm Istanbul 4 063 SEK     10 feb. 17 feb.
Stockholm Istanbul 4 116 SEK     12 feb. 20 feb.
Resor från Till Pris     Avresa Hemresa
Göteborg Istanbul 3 157 SEK     3 feb. 12 feb.
Göteborg Istanbul 3 499 SEK     26 feb. 5 mars
Göteborg Istanbul 3 787 SEK     5 feb. 12 feb.
Göteborg Istanbul 3 806 SEK     14 mars 20 mars
Göteborg Istanbul 4 837 SEK     2 feb. 12 feb.
Resor från Till Pris     Avresa Hemresa
Köpenhamn Istanbul 2 998 SEK     28 jan. 4 feb.
Köpenhamn Istanbul 3 179 SEK     1 maj 31 maj
Köpenhamn Istanbul 3 981 SEK     31 mars 3 apr.
Köpenhamn Istanbul 4 112 SEK     29 jan. 4 feb.

Karta över Istanbul

Header
Subject
Body
Footer