Billiga flyg till Istanbul

Istanbul

Hitta din resguide på Travelpartner. Vi har resor över hela världen så välkommen in och boka din resa billigt på Travelpartner. På Travelpartner hittar du lågprisflyg till Istanbul.
 
Det händer varje gång. De första minuterna i staden som rymmer mellan tolv och arton miljoner (beräkningarna skiljer sig åt) invånare sprider sig ett förväntansfullt surr i kroppen. Hjärnan försöker febrilt att sortera alla intryck.Få ställen är så fyllda av upplevelser och pendlar så snabbt mellan rasande utveckling och långsam traditionalism, som Istanbul. Här lever de medvetna, välutbildade turkarna, här finns konst- och kulturlivet. Här shoppar de nyrika i glittriga köpcentrum och affärsmännen gör upp om mångmiljonaffärer på trendiga lunchställen. De många fattiga stadsinvånarna med ursprung i de östra delarna av landet minner om en annan sida — historien av förtryck och politisk repression i landet. Klyftorna är bränsle till den identitetsdiskussion som Istanbul ständigt befinner sig i, inte minst sedan Turkiets EU -förhandlingar inleddes förra året. Med halva staden i Europa och andra halvan i Asien är Istanbul en av de kulturellt mest intressanta platserna i världen. Det är också den enda staden som har varit huvudstad för såväl kristna som islamska imperier.
Istanbul är så västerländskt och samtidigt så orientaliskt. Å ena sidan ett muslimskt New York, tolerant och hippt, å andra sidan en plats för mångtusenårig historia och konservatism. Och så allt däremellan — miljoner som dricker te, smuttar raki, lyssnar på pop, sjunger arabesk, köper baklava, äter sushi, går till moskén, tittar på fotboll, gör ett bankärende, ber eller bokar tid på närmaste skönhetssalong.
Den som åker hit för att bara insupa ett exotiskt Orienten kommer i värsta fall att bli besviken, men mer troligt positivt överraskad. Bland magdans, fezer och flygande mattor, väntar även spännande erfarenheter av ett modernt muslimskt samhälle. Det sägs att öst är öst och väst är väst, aldrig mötas de två. Men det gör de i Istanbul.
 

Billiga flyg till Istanbul

Resor från Till Pris     Avresa Hemresa
Stockholm Istanbul 553 SEK     30 nov. 15 dec.
Stockholm Istanbul 560 SEK     21 nov. 30 nov.
Stockholm Istanbul 574 SEK     4 nov. 10 nov.
Stockholm Istanbul 1 234 SEK     16 nov. 8 dec.
Stockholm Istanbul 1 234 SEK     5 dec. 20 dec.
Stockholm Istanbul 1 437 SEK     8 nov. 16 nov.
Resor från Till Pris     Avresa Hemresa
Göteborg Istanbul 1 193 SEK     4 nov. 7 nov.
Göteborg Istanbul 1 492 SEK     22 nov. 2 dec.
Göteborg Istanbul 1 718 SEK     1 nov. 15 nov.
Göteborg Istanbul 2 185 SEK     16 dec. 22 dec.
Göteborg Istanbul 2 206 SEK     30 nov. 5 dec.
Göteborg Istanbul 2 501 SEK     29 okt. 5 nov.
Resor från Till Pris     Avresa Hemresa
Köpenhamn Istanbul 800 SEK     31 okt. 9 nov.
Köpenhamn Istanbul 824 SEK     30 okt. 5 nov.
Köpenhamn Istanbul 1 600 SEK     5 nov. 8 nov.

Karta över Istanbul

Header
Subject
Body
Footer